Cape Verde: Frodige hager i ørkenlandskap

CapehageCapehage2Øye Boa Vista, som vi besøkte i julen, har et goldt landskap dekket med sand fra Sahara. Det forundrer meg derfor at det finnes både hageanlegg og  grønne områder med kraftige planter overstrødd av  blomster. Redningen er nok en og annen mild regnskur som kommer blåsende inn fra Atlanteren. Vi så dråpene etter en som hadde listet seg over Cape Verde i løpet av natten. Om morgenen skinte sola igjen. Rundt hus og hoteller vannes det også litt ekstra.

Bauganvilla er ikke favoritten min har hjemme. Men i mer eksotiske  strøk glir de sterke fargene inn som en del av omgivelsene. Ved bungalowene vi bodde var gangstien ned stil stranda omgitt av palmer og lilla blomster (bildet over). Motivet til høyre er hentet inn i øyhovedstaden Sal Rei.

Capehage4Jeg har aldri vært på Hawaii, men jeg har sett hawaiiroser mange steder. Hver sommer pleier jeg også å ha noen planter i hagen, så de er riktig hjemmekoselige. Men mine blir aldri i hekkstørrelse.

Capehage5De gule blomstene til høyre  vokste rett opp av sandstranda og lyste som fine fyrtårn. Her er det i alle fall  bare værgudene som stikker innom for å vanne. Hva de heter vet jeg dessverre ikke.

Foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s