Bli med på en runde øst i Sverige

rosegrännaJanuar er en bra måned å legge ferieplaner. Hvis du ikke har tenkt å dra så langt til våren eller sommeren, kan vi anbefale vært nærmeste ferieland, Sverige. I fjor dro vi fra smultronstelle til smultronstelle, som det heter der over grensen, og vi vil presentere noen av disse på bloggen de kommende ukene.

Bli med til Gränna, Sveriges søteste by, der til og med rosene har sukkertøystriper (bildet over) . Derfra er turen kort til Visingsø i Vättern, med sin middalalderhistorie, sjarm og gamle urtehage, som har gått inn og ut av glemselen.

På vei østover passerte vi Glasriket, med alle sine glassverk, og koste oss med camping på Øland, før vi visste at det var navnet på et TV-program. Nå skal det sies at vi fant en plass med litt annen stil enn den som vises på skjermen. Det store Alvaret på Øland er kjent verden over. Vi lot oss også fascinere og inspirere og vi skal forsøke å formidle stemningen.

På vei sørover måtte vi innom blomsterbyen Kristianopel der roselukta ligger som et teppe over gatene, og litt lengre sør finnes det en egen naturhage, matnyttige planter blander seg med de ville. Alt dette kommer vi tilbake til i egne blogginnlegg.

Gränna – Sveriges søteste by

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s