Everest Base Camp 4: Nødboksene må ned i poser

Nå er det nøyaktig tre uker til vi må ha alt pakket og klart til Nepal-turen. Vi er ikke av typene som tror at det lurer en katastrofe bak hver sving, men vi har for vane å ha med en  nødboks, eller to i bagasjen. Og det er alltid noe vi får bruk for der.nødboks

Nød og nød. Vi snakker om  små, praktiske ting, det kan være greit å ha samlet på et sted. Drar vi på telttur med bil eller har god plass i koffertene, har vi med to isbokser i plast. Den ene er merket helse, sol og mygg. På den andre står det praktisk.

Innholdet varierer etter hvor vi skal. I den første er det rom for plaster, compeed, myggolje, solkrem, antibac, støttebandasje, pyresept, hodepinetabletter og imodium, hvis det skulle gå helt dritt. Her kan vi også lure ned miniutgaver av tannkrem og hårsjampo.

Den praktiske boksen avslører at det er eks-speideren som er på tur. Her ligger det en tykk lommekniv med alle remedier, liten lommelykt, noen meter hyssing, klesklyper, fyrstikker, tape, litt vaskemiddel, strikk, sysaker og alltid noen telys, for kosens skyld.

Nå har vi kjøpt en samling, men lette, fargerike nylonposer på Nomaden. Så får vi gå gjennom nødboksene og utstyret vi har og fordele det aller nødvendigste. Helse blir viktigere enn det praktiske denne gangen. Men det meste av det vi har nevnt over blir nok med. Jobben blir å holde vekten nede, for alt skal jo bæres på ryggen inover fjellet.

Når det gjelder trening så har vi jogget/gått elleve kilometer i finværet i dag. Under veis la vi inn en halvtimes styrketrening på treningssenteret.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Everest Base Camp 4: Nødboksene må ned i poser

  1. Jeg digger faktisk å pakke lett! Synes det er en spennende utfordring å finne de optimale tingene å ha med, det jeg faktisk kommer til å få bruk for og være glad for at jeg har dratt på. Kan tenke meg du klør deg fælt i hodet nå, dette må jo være den ultimate pakkeutfordringen!

    Lykke til på turen, håper du får plass til et lite kamera!
    Og gratulerer, det er finaleplass på dere i x-faktor!

  2. Ratenhagen says:

    Gratulerer med finaleplassen og lykke til! Og god tur 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s