Everest Base Camp 5: Forsto fordelen av spinningsko

Det er utrolig hva forberedelsene til en fottur fører med seg, og nå er det mulig vi snart er klare for behandling. Denne uka klikket det for oss også.

SpinningskoJeg har skremlet rundt med vekter på ulike treningssenter siden midt på 80-tallet, men jeg hadde aldri satt mine ben i en spinningsykkel før nå på nyåret. Da vi bestemte oss for å legge et skikkelig treningsgrunnlag før turen til Everest Base Camp, fikk vi beskjed om at det var viktig å trene kondisjon på ulike måter. Valgte vi bare å gå, hoppe og jogge ville  det bli ensidig belastning på muskelaturen. Spinning var derfor et greit alternativ i vintermånedene.

Timene var en positiv overraskelse. Det var ikke så ensformig å sitte på en stillestående sykkel som jeg hadde fryktet. Musikken og variasjonene er motoren for å holde innsatsen oppe. Men det var et stykke derfra til å investere i spesialutstyr. Joggesko fikk holde, selv om de litt mer spinnville anbefalte noe annet. Problemet er at nå du får litt mer fart på pedalene og skal opp og stå i de imaginære motbakkene, blir tærne både stive og såre. Lørdag kjøpte vi oss derfor sykkelsko, eller klikksko som de også sier på fagspråket. Vi hadde ikke mer peiling enn at det tok litt tid før vi forsto at vi måte ha en egen plate under skoen for at den skulle sitte fast på pedalen.

Nå har vi prøvekjørt. Skoene sitter som limt, og det er bare å tenke knær over tær, runde tråkk, svak bøy i armene og lave skuldre.

Det er 13 dager til vi reiser. Treningstrøkket fortsetter ut uka, så slipper vi opp og samler krefter. Vi mangler noen apotekvarer, ellers er alt utstyret i hus, og vaksinasjon venter. Da er det bare å glede seg.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s