Pelargonia- og chiliblader laget mønster på sjokoladen

sjokoladepyntpai

sjokoladepynt4Både pelargoniene i vinduskarmen og ei vårgrønn chiliplante har hatt farlige dager i helga. Idun, som også går under navnet kakemonsteret, har laget sjokoladepynt, og jeg har vært med som lærejente. Utgangspunktet var å dekorere lokket på ei sjokolade- og chiliterte, etter oppskrift fra “Den store kakeboka”, men så dro vi det litt lengre på eksperimentkjøkkenet.

sjokoladepynt2Mørk sjokolade ble smeltet i vannbad. Den er enklest å jobbe med når den holder ca. 30 grader, men vi måtte både øve opp håndlaget og gjøre oss noen erfaringer. Den flytende sjokoladen ble strøket på baksiden av pelargonia- og chiliblader med en kakepensel, i et litt tykt lag.

sjokoladepyntgele2Vi formet også stilistiske blomster og andre sjokoladefigurer ved hjelp av små kremmerhus hurtiglaget av matpapir. Idun tvinnet også noen elegante sjokoladespiraler. Pynten ble satt til avkjøling i kjøleskapet og senere herdet noen timer i romtemperatur.

Det var ikke helt enkelt å få fine sjokoladeblader. Mønsteret avtegnet seg dekorativt, men sjokoladen brakk lett når du skulle pirke av det grønne, så her var det viktig å være forsiktig. Vi får øve oss mer litt lengre ut på våren når det blir flere spiselige blader å velge mellom.

sjokoladepyntgelePynen holdt til mer enn kake. I sjokoledefyllet var det både chili og bringebærsaft som smakstilsetning. Nå viste det seg at den hjemmelagde saften også inneholdt litt rips, som var plukket så tidlig at den klumpet seg på flasken.  Resten ble ristet ut, tilsatt geletin og kokt opp. Vips så hadde vi den fineste bringebær- og ripsgele med håndlaget sjokoladepynt på toppen. En periode hadde jeg det som en “livsoppgave” å redde gammelt pressglass fra å bli skrotet på loppemarked. Det får den enkleste dessert til å se litt eksklusiv ut.

Kari K.

This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pelargonia- og chiliblader laget mønster på sjokoladen

  1. Så stilig! Og nå fikk jeg selvsagt skikkelig lyst på noe godt, smart sånn rundt midnatt, ja…

    Ha en fin ny uke med flott dessert hver dag!

  2. Mette says:

    Stilig var også det første ordet som falt meg inn. Utrolig dekorativt og artig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s