Myanmar: Yangon er et stort marked

Noe av det artigste som finnes når du er ute og reiser er å se på folkelivet. I Yangon er det enkelt å følge med for der er det små og store utsalg alle steder. yangonbanan

yangonkafeDa jeg kikket ut av hotellvinduet i grålysningen, hadde damen på andre siden av gata alt fyrt opp under kokeapparatet. Så satte hun ut de små plaststolene og bordene i signalfarger, som så ut som de var hentet i en barnehage. De tok ikke lang tid før folk benket seg til frokost, før de hastet videre til dagens jobb.

yangonsulaYangon er Myanmars største by og hovedstaden i landet. Det er her du finner det glitrende buddhistiske underverket Shwedagon, men også det 2000 år gamle Sula-tempelet er imponerende der det stråler av gull midt i en av sentrums rundkjøringer. Her stikker både unge og eldre innom for å be.yangon4

Sentrum av Yangon oppleves som en stor, summende markedsplass. Under tak finner du Bogyoke Aung San Market, eller Scott Marked, som er det gamle, britiske navnet. Her er det samlet over 2000 salgsboder. Ikke minst med håndverk og smykker.

yangonmarkedEr du på leting etter moteklær, er det mulig du må endre litt på stilen. Men det er ikke godt å si om disse kjolene er før eller etter sin tid.

Når du rusler rundt i gatene, kan du komme over alt fra store bord med bildeler til gull i metervis og hele torg med bananer. Du kan kjøpe telefonsamtaler eller kålhoder fra vandrende selgere.

yangonselger  Personlig kjøpte vi hver vår ringeklokke til syklene, og oppdaget at selgeren hadde en storebror på Lillehammer. Bøker er alltid fristende, men vi slet dessverre med språket.

Yangoon2

Yangoon1Yangon er den byen i Myanmar der det er tettest med biler, og det er forbudt med sykkel- og mopedtrafikk i bykjernen. Vil du oppleve folkelivet, kan du også ta en tur med cytitoget, som går i en ring som tar tre timer. Da vil du også se baksiden av byen, der folk har flyttet inn i små skur for å prøve lykken i storbyen. Bildet til Per er tatt ved hovedstasjonen i sentrum.Yangoon3

Blir du sulten, er det bare å slå seg ned på en av ministolene og høre hva som “står på menyen”. Eller for å si det enkelt, du må kikke og peke.

Kari K.

Foto: Par og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s