Everest View: Hotellet med utsikt til de storslåtte fjellene

Halvannen times bratt gåtur ovenfor landsbyen Namche Bazaar, ligger hotellet som hevder å være verdens høyest beliggende.

View3View1Everest View ligger nesten usynlig inne blant trærne på 3880 meters høyde. Og skulle du tilfeldigvis befinne deg i nærheten, vil jeg på det varmeste anbefale en tekopp eller en lett lunsj på utsiktsterrassen.

Utsikten er spektakulær, for å si det mildt! Med Selveste Mt. Everest i det fjerne, og blant andre Ama Dablam (litt til høyre for midten på bildet under. Av mange betraktet som verdens vakreste fjell) og Thamserku litt nærmere.

View4Noen billig moro er det ikke å overnatte her.  Prisene ligger på rundt 200 dollar pr. natt. Men da har du til gjengjeld tilgang på oksygentilførsel på rommene!

View2Grunnen er at hotellet brukes av travle japanere som vil opp i fjellet, få et glimt av Mt. Everest, og så fare videre. Hotellet har egen flystripe nede i lia, ca. 45 minutter gange unna, og det tar rundt 50 minutter å fly opp fra Katmandu.

Det sier seg selv at gjestene er veldig dårlig akklimatisert når de kommer rett opp på 3880 m.oh. Derfor er det nok ikke så dumt med litt ekstra oksygen…

Veldig mange av de organiserte fotturene i Everest-regionen har en ekstra akklimatiseringsdag i Namche, og da er en lunsj eller en tekopp på utsiktsterassen til Everest View et fint mål for en dagstur.

Per

Foto: Kari og Per

Advertisements
This entry was posted in Reise. Bookmark the permalink.

One Response to Everest View: Hotellet med utsikt til de storslåtte fjellene

  1. Pingback: Fottur i Himalaya blant verdens høyeste fjell | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s