Albinus Frø og A Gentlemans Bulb Club to nye bekjentskap

Når du roter litt rundt i frø- og planteverdenen dukker det også opp nye bekjentskap. Her er to av dem jeg kom over fra våre nordiske naboland denne våren.frøposer

Albinus Frø er et lite dansk frøfirma som kan by på en del spesialiteter. Jeg kom over dem da jeg søkte litt rundt etter kryddertagetes og fant en appelsinvariant som fristet. Og da jeg først var igang med bestillingen, krysset jeg av for litt til. Pussig det der. Denne uken kom konvolutten med små gråpapirposer med håndskrift. Kapers, rødbete Detroit dark, gullvalmue Milk Maid, måneblomst og bulmeurt merket giftig.

Bak firmaet står Tine Albinus Ørberg, journalisten som samlet så mye fra, at det ble butikk av det. Hun har eksperimentert, lest og studert og kan nå by på en anseelig samling av ulike typer frø. Flertallet av dem er dyrket fram økologisk. Posene du får tilsendt inneholder bare navnet på planten, ingen andre opplysninger om vekst eller dyrkningstips, så det må du finne frem til på nettsiden.

Du kan lese mer om Albinus Frø her.

Jeg er en av dem som har en sterk dragning mot hagebøker og hageblader, og nå om våren er utvalget i kioskhyllene ekstra stort. Jeg er ikke så glad i dem du får alt for mange cupcakesoppsatser med på kjøpet og vil helst ha noen rendyrkede hageutgaver. Vårnummeret til “Lantliv Trädgård” har mye lesestoff å by på. Der fant jeg også en artikkel om Stefan Gustafssons berømte hage der det blomster løkplanter i tusentall.

Grustafsson har også startet løkklubben “A Gentleman´s Gardens Bulb Club”,  der medlemmene går sammen og bestiller løk fra Nederland. Prisen er betydelig billigere enn i våre butikker. Når løken kommer til klubben, kan den enten hentes hos Gustafsson, eller bli sendt videre med posten, mot å betale portoen. Jeg har ikke testet muligheten, men vi får se utpå sommeren.

Du kan lese mer på A Gentleman´s Gardens Bulb Club.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s