Kameralek for å portretere vårblomstene

ValgakeleieknoppDet ser nok litt pussig ut når to voksne folk ligger langflate på en vårbrun maiplen med nesene langt nede i hvitveis og akeleieknopper. Men skal du ha håp om å få noen karakteristiske portrett av vårens første blomster må du være villig til å åle litt rundt for å finne en god vinkel. Regnskurene i det siste har gjort flere av motivene litt mer spennende.

ValgHvitveisen dekker nå mange områder i hagen vår, og den får lov til å leve sitt eget liv til blomstene falmer og må vike for gressklipperen de fleste steder. I utkanten finnes det noen friområder der andre arter overtar etter hvert. Noen knopper er ekstra dekorative med noen dråper på. Så noe godt kommer det ut av ruskeværet.

tulipanknoppDa vi tok over huset, arvet vi også en rad med knallrøde tulipaner langs veggen. De har stått der i nærmere 30 år og må klare seg selv. Som oftest er de i full blomst til 17. mai, men nå heier vi på knoppene som begynte å åpne seg i helga. Vi vet ennå ikke om det går bra denne gangen også.

ValgDet er ikke alltid enkelt å finne nye vinkler på krokusen. Denne har været herjet litt med, og Per har latt støvbærerne få lov å være i fokus.

Ikke alle er så glade i gult. Hos oss er denne Maria Nøkkelblomen en av vårfavorittene. Bladene er lyst grågrønne  og stråler om kapp med de små blomstene som nå springer ut. Da får vi leve med at det er litt dårlig fart på andre vekster.

primulaknopp

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kameralek for å portretere vårblomstene

  1. Nyyydelige bilder! Plantene får liksom en personlighet når man gjør seg så flid som dere har gjort. Håper på flere sånne,vår eller sommer er jo ikke så viktig. Åle seg i vått gress kan man gjøre uansett 😀

  2. perogkari says:

    Tusen takk. Så hyggelig at du liker bildene våre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s