Holma Skogsträdgård: Der naturen møter hage

holma3

holma5 Sist sommer svingte vi innom Holma Skogsträdgård, som ligger i Höör midt i Skåne. Jeg har aldri hatt så stor sans for et skarpt skille mellom en hage og naturen forøvrig, og her er dette satt i system.

holmaDenne skogshagen ble anlagt i 2004. Den er ganske vill og frodig, og det prøves ut nye vekster og dyrkingsmetoder. Stier slynger seg mellom busker og trær, og du finner solbær, rips, bjørnebær og pærer mellom villblomster og rene kratt. På området er det også en bålplass og et malerisk tjern med trebrygge.

holma6Da vi var påbesøk kom det klart fram at også en slik hage trenger en del pleie, skal ikke de sterkeste og kraftigste ta over styringen. Nå har skogträdgården fått sin egen venneforening som møtes en gang i måneden, gjør praktisk arbeid og lærer om hvordan denne dyrkingsmetoden fungerer. Det er mange planer for dette området.

holma2Det koster ingen ting å rusle rundt og se seg om i skogshagen, men det var veldig stille der da vi var innom. Nå er flere nye prosjekt satt igang, og det kan bli spennende å følge utviklingen.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Reise and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Holma Skogsträdgård: Der naturen møter hage

  1. Anne Kari says:

    Har sansen for skogshager, og dette var inspirerende. En tankevekker at det trenger mye pleie. Kunne tenke meg å besøke denne hagen i sommer.

    • perogkari says:

      De trenger i alle fall noe pleie for at de ikke de sterkeste skal ta kverken på de små og at området skal gro igjen. Nå ser jeg at venneforeningen tar seg av arbeidet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s