Rabarbraen under bøtte ble spinkel, sprø og søt

rabarbraforsøk1

rabarbratriksRabarbraforsøket nærmer seg slutten. For drøyt tre uker siden satte jeg ei plastbøtte over de første små rararbraskuddene (bildet). Jeg hadde lest at rabarbraen ville vokse fort i varmen og bli lysere, sprøere og søtere enn de andre.

Det første kan jeg avkrefte med en gang. I starten  var det rett nok ganske kaldt, og bøtterabarbraen strakk seg cirka 20 centimeter, før de andre satte fart. Men de var tynnere enn blyanter og ingen ting å spise. Så kom godværet rundt 17. mai. Den frittvoksende rabarbra så ut som den var vannet med veksthormoner, og snart dekket de store bladene hele plastbøtta utvendig.

I dag avduket jeg bøtteballetten. De spinkle, rose stilkene kneiset med sine vårgrønne små hoder og så ut som en gruppe nette ballerinaer omkranset av en gjeng med digre, rødmussede karer. Du ser dem litt til venstre på bildet under de andre.

Rabarbraforsøk2Så var det smaken og konsistensen. Først en rå bit av den bleke, tynne. Den var sprø og saftig og betydelig snillere og mildere enn det jeg forbinder med rabarbra. Dette fikk jeg grundig bekreftet da jeg tok en bit av den andre. Syren boblet i munnen, og jeg fikk lyst til å dyppe resten av stilken i sukker, som i barndommen.

Nå må jeg pønske ut hva jeg skal bruke bøtteballetten til. Det må bli noe litt elegant. Ikke en kjele med suppe. Der får de andre trå til med kraft og styrke.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Rabarbraen under bøtte ble spinkel, sprø og søt

  1. Pingback: Bøttestilkene ble rabarbrapai med jordbær og vanilje | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s