Bøttestilkene ble rabarbrapai med jordbær og vanilje

rabarbrajordbærpaiDe lyse, sprø rabarbrastilkene jeg hadde dyrket fram under en plastbøtte hørte helt klart til i klassen for dessertgenerasjonen. Nå skal det sies at de var så tynne og anemiske at de fikk selskap av et par tykkere stilker og en halv kurv jordbær, før de havnet i paien (bildet er tatt før steking).

rabarbrablekOppbygningen er som følger: Søt paideig, som er med på å veie opp for det syrlige innholdet. Et lag vaniljekrem i bunnen. Det aller beste er å koke av fløte og vaniljestang, men det finnes enklere varianter. Så blandingen av rabarbra, jordbær, sukker og litt potetmel som bindemiddel. Den beste grunnoppskriften er den jeg snekret sammen av ulike deler i fjor, så jeg henviser deg like godt til denne. Marengsen droppet jeg denne gangen.

Paien ble spist både lunken og kald. Nam-nam.  Og vips, så var det tomt.

Nå blir det et år til bøttetrikset kan forsøkes igjen:

Måtte prøve trikset med rabarbra under bøtte

Rabarbraen under bøtte ble spinkel, sprø og søt

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bøttestilkene ble rabarbrapai med jordbær og vanilje

  1. Inger Marie says:

    Rabarberapai….the best there is:))
    Har akkurat spist opp den første iår..mmmm:)
    Ha en fin kveld:)

  2. Pingback: Kortgått mat: Oppskrifter på mye godt av rabarbra | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s