Fugleliv i hagen

Vi gir fuglene litt mat gjennom hele sommeren. Vi har spurt folk som virkelig har greie på fugl om det er OK, og de sier at det eneste vi risikerer er å få bortskjemte fugler. Vi kan godt skjemme dem bort litt vi…

Hakkespett1Flaggspetten, for eksempel, er veldig glad i nøtterøret som henger på utsiden av terrassen. Den er i utgangspunktet sky, men tåler at vi står ved vinduet når den kommer. Men hvis vi gjør en brå bevegelse eller kommer, mens den spiser, legger den avgårde med det samme. (Den var litt grinete i helgen fordi røret var så godt som tomt, men vi har fylt det opp igjen nå).

fuglekasse1Det er liv i begge fuglekassene våre også. Vi trodde først fuglene ikke var så opptatt av den vi har hengt opp i en av de store bjørkene våre på forsiden av huset. Kanskje den hang for tett mot veien, tenkte vi. Men i helgen har blåmeis-foreldrene pilt inn og ut i heftig tempo mens vi har hørt hvordan ungene piper etter mat. Så fuglekassen falt nok i smak likevel.

Det er ordentlig koselig med fugleliv i hagen!

Per

Advertisements
This entry was posted in Fugler and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Fugleliv i hagen

 1. anne kari says:

  Å så koslig. Hos oss har svart- hvit fluesnapper rappa det lille huset som er beregnet på blåmeisen. En ting jeg lurer på: Hva slags objektiv har dere brukt på flaggspettbildet?

 2. perogkari says:

  Tusen takk for hyggelig kommentar Anne Kari. Bildet av Flaggspetten er tatt med en Nikon D700 og et Sigma 120-300 mm zoom-objektiv med største lysstyrke 2,8. De fleste fuglebildene fra hagen er tatt med det objektivet. Jeg har også en 2 ganger teleforlenger, som jeg av og til setter på. Da får jeg et objektiv som går opp til 600 mm med største lysstyrke 5,6.

 3. Pipp-Pipp says:

  Hei!

  Ønsker å tipse dere om fugleforum.no siden dere er interessert i fugler.

  Kikk innom.. Kanskje en side dere kan ha glede av 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s