Kortgått mat: Sukkererter og gulrøtter på eggestand

sukkerert1Sol og sommer har virkelig satt fart på sukkerertene. Og de er like frodige enten de vokser på to rekker eller i en sirkel rundt et enkelt klatrestativ. Nå er det tid for høsting, og da er det moro å tenke ut nye måter å bruke dem på.

sukkerert3Det startet som følger: Søtsmak og salt hører ofte sammen. Sukkererterstuing med noen gulrøtter er godt til spekemat og da følger gjerne eggerøre med, så hvordan kan dette utvikles? Løsningen ble helt enkel. Jeg laget en fyldig eggestand og dekket den med lettkokte sukkererter og gulrøtter da den kom ut av stekeovnen. Så var det bare å legge litt spekeskinke og røkt ørret på et fat, og så var sommermiddagen klar til å spises ute i hagen. Du kan helt sikkert ha nypoteter til, eller spise grønnsakretten med litt ferskt brød til lunsj.

sukkerert4Slik lager du eggestand: Du trenger 4 egg, 4 dl fløtemelk og litt salt. Kok opp melken og avkjøl den litt. Rør sammen eggene, ha i salt og bland inn melken. Smør en ildfast form og hell i eggeblandingen. Stek midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter, eller til eggestanden er blitt fast.

Lettkok sukkererter og gulrøtter. Hvis du ikke vil ha blanding, er det best å bruke to kjeler. Legg grønnsakene i formen over eggestanden og så er det ditt valg om du vil fylle på med noe mer. Tomater er godt til egg, så jeg la på en rad og krydret med litt gressløk og nyplukket persille fra hagen.

Det ble like godt som det er enkelt.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s