Erteblomstene som vokste opp i dorullkjerner

Erteblomstene som har vokst opp i dorullkjerner slår ut blomstene.

erteblomsthøst1erteblomsthøst4Hver vår har jeg dorullkjerneinnsamlingsaksjon, og nå gir den velluktene resultater både i bed og potter rundt om i hagen. Nå jeg kommer ned trappa fra terrassen, kiler en sommersøt duft i nesen fra de blå og lilla erteblomstene. De slynger seg rundt en enkel pyramida av pinner funnet i skogen. To omdreinginger med plantehyssing er surret rundt, slik at de langstrakte plantene ikke skal velte utover plenen.

I restebedet ved hekken er fargen på erteblomstene helt tilfeldige, men jeg har til gode å se noen som aldeles ikke passer sammen. Her har jeg flettet et kvadratisk stativ av myke greiner. Det meste er ung rogn som har spredd seg uhemmet i et skogholt i nærheten av der vi bor. Pinnene er surret med hissing i hjørnene for å holde seg på plass, så litt gammel speiderlære kommer til nytte.erteblomsterhøst

erteblomsthøst3Nå settes erterblomster i små vaser og frøkapslene som dukker opp, plukkes av. Dette er viktig for å holde på blomstringen så lenge som mulig.

Neste sesong med erteblomster er alt under forberedelse, for jeg fant noen små poser med riktig spennende frø da vi var på Hampton Court Flower Show. Men det er nok litt for tidlig å spare dorullkjerner.

Foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Erteblomstene som vokste opp i dorullkjerner

  1. Elisabeth says:

    Nydelige erteblomster hos deg. Dorullkjerner er smart å så i. Jeg gjorde det samme i våres her og belønner med rikelig flor og deilig duft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s