Kortgått mat: Bringebærfromasj som søndagsdessert

BringebærbringebærBringebærene våre er på det aller fineste nå, og de er riktig søte og saftige etter en solrik sommer. Da måtte vi jo gjøre litt ekstra stas på dem siste søndagen i ferien.

Bringebærfromasj er ikke noe jeg har laget ofte. Men med helt nyplukkede bær ble den et friskt pust på hagebordet. Den rosa fargen er også så romantisk at det gjorde seg bra med roser og erteblomster som et ekstra blikkfang.

En del av grunnoppskriften er fra “Den rutete kokeboken”. Du kan smake deg litt fram, men rekkefølgen er viktig. Jeg startet med å gå ut og plukke fem desiliter bringebær og noen ekstra fine til pynt. Det går sikkert like bra og kjøpe bærene i butikken eller finne et kratt med noen av det ville slaget. Fromasjladningen jeg laget holder sikkert til minst åtte, men jeg lover at dette er en dessert som går unna.

Du trenger: 5 dl bringebær (litt sukker), 4 egg, 2 dl sukker, 7 plater gelatin, 3 dl kremfløte pluss litt vaniljesukker og sukker ekstra.

BringebærfromasjSlik gjør du: Mos bringebærene med en gaffel og bland i litt sukker etter smak. Visp eggedosis av eggene og sukkeret og bland inn bærene. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 10 minutter. Press ut det meste av vannet og smelt gelatinen i vannbad. Hell den i en tynn stråle ned i eggedosismedbærblandingen og rør til massen stivner litt. Stivpisk kremfløten og skjær den forsiktig inn. Jeg hadde i litt sukker og vaniljesukker, og du kan også bruke noen dråper sitron for å få enda friskere smak. Fyll fromasjen i en bolle eller dessertglass og sett den til avkjøling i kjøleskapet.

Denne fromasjen ble ganske lett og luftig. Vil du ha den mer geleaktig, kan du bruke mer gelatin. Er du glad i bringebær, så kommer smaken virkelig til sin rett i denne desserten. Prosessen kan virke omstendelig, men den går radig når du er igang.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Bringebærfromasj som søndagsdessert

  1. Mmm, dette så og høres godt ut! Oppskriften er notert, så denne vil jeg prøve en gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s