Kjentmannsmerket 47: Til Tonekollen med sang i trekronene

En kjentmannspost på Tonekollen lød som søt musikk i ørene våre. Her har vi kost oss med den flotte utsikten flere ganger tidligere, så mye av turen gikk på kjente stier. Vi startet derfor litt lengre unna, med en liten flåtetur, da vi likevel hadde sommerferie.Svartoren2

tonekollenblåNatten ble tilbragt i telt på en odde i Svartoren, før vi ruslet avgårde, gikk ombord på flåten og dro oss over det smale vannet ved hjelp av tauene. Herfra ble det blåsti til Vangen, der det nærmest er en naturlov å slå seg ned for å spise en nystekt kanelbolle. Videre over Pølseberget var vi mer enn mette i magen. Når stien har snodd seg mellom Mosjøen og Tonevannet, kommer den inn på hovedtråkket mellom de to DNT-hyttene Øvresaga og Røyrivannskoia. Her tok vi til høyre noen hundre meter før det går en tydelig sti opp til venstre. Den ender på Tonekollen der posten ligger og er enkel å finne.

Tonekollen1tonekollen2– Hør på raslingen i trærne, sa Per da vi ruslet oppover. Det lød som en sprø, liten sommersang i det lette bladverket. Sola varmet, og blåklokkene oppover i lia nikket takten. Tonekollen har en av de aller fineste utsiktene i Østmarka. Du kan se det glitre i Mosjøen og Tonevannet, og rundt ligger grønne skoger og blå blåner, så det er et perfekt sted å raste i finværet.

Tidligere ha vi laget oss en rundtur. Da har vi parkert på Bysetermåsan, gått til Øvresaga i Rausjøgrenda og videre derfra til Tonekollen. Turen hjem har gått via Vangen.

BregnerNå gikk vi over toppen og ned den andre stien gjennom den bregnekledde lia og kom ned på samme sted som vi gikk opp. Planen var å fortsette til posten ved Skålsjøen, men skuffelsen kom da vi ikke kunne gå på vannet. Men dette er en helt annen historie, der tonen ble en helt annen.

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Kjentmannsmerket, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s