Fugleskremsler med naboen som modell?

fugleskremsel1fugleskremsel2fugleskremsel3Nå bugner det av bær rundt om i hagene, og hos oss har trosten hatt flere festmåltider. Så kanskje det er på tide å la de gamle, gode fugleskremslene komme til heder og verdighet igjen. Vi er mest vant til å se landstrykeren med hatt, flagrende skjorte og fillete bukser. Men det finnes mange andre muligheter, så du kan for eksempel forsøke å kopiere naboen.

Fugleskremsel2Engelske skoleelever pleier hvert år å ha sin egen konkurranse under Hampton Court Flower Show. I år hadde de “World Costume Scarecrow Competition”, der det gjaldt å lage det fineste fugleskremselet. Dette er et ledd i å vekke interessen for skolehagene, og det er det engelske hageselskapet som står bak.

Fugleskremsel3Fugleskremslene skulle lages fra bunnen av, ved hjelp  av plantemateriale, gamle klær og andre resirkulerte effekter. Antrekkene skulle vise at “personene” kom fra ulike deler av verden, og resultatene ble både morsomme og fantasifulle.

Fugleskremsel1Så da er det bare å se seg om for å finne egnede modeller. Eller kanskje det holder å se seg selv i speilet og rote litt innerst i klesskapet.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s