Nye hagetrender fra Hampton Court Flower Show

hamptondemo2hamptomdemo3Genialt blomstrende og enkelt eller showhager med fargesterke blikkfang. Dette var noen av hovedtrendene i demonstrasjonshagene som var rigget til under den tradisjonsrike hagefestivalen ved ved Hamton Court Palace i London. Et eksempel på dette er planter som gror utstudert tilfeldig, som om de skulle stå ute i naturen, mens to enkle treklosser til å sitte på, fanger oppmerksomheten.

Revebjellene har vært selve symbolet på engelske showhager de siste årene. I år har jeg lest at de nesten var borte fra Chelsea, men på Hampton sto de i full blomst. Det var helst de mindre sortene med litt sartere farger som ble brukt.

hamptondemo4Pastellene har fått sterk konkurranse, og skal du holde deg til en klar grunnfarge, så er det blått og grått som gjelder. Tistler og allium holder høyden, mens bunndekket kan være litt forskjellig. Opp mot dette finner du gjerne levegger og andre byggverk i komplimentærfargen rust og oransje. Legg merke til den runde plaststolen som er hengt i  åpningen på skråveggen.

hamptonputerStore, runde hagestoler er helt klart en trend, og noen hadde gjort det maksimale ut av dette. Her snakker vi når det gjelder nye påfunn. Andre stoler som egner seg godt på en grønn plen eller under epletrærne er klassiske fluktstoler, eller fruktstoler, som jeg har mest lyst til å skrive. Disse kommer i ulike utgaver med store, klare hagemotiv. Retronostalgi finner du også i puter med folkevogner og andre kjenninger fra 60- og 70-tallet.Hampton2

Hampton4Hampton6Vann var innslag i mange av demonstrasjonshagene, men det var ikke den tradisjonelle dammen. Her er selve sitteplassen omringet av et vannspeil og utstyrt med en liten brygge.  Personlig plukket jeg med meg noen tips for det nye drivhuset, og det skal jeg skrive litt om senere.

Her finner du litt mer om hagetrender fra Hamton Court 2013

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s