Kjentmannsmerket 49: Kollåsen er en sjarmøretappe

Kollaasenkollåsen3Hadde vi flyttet forsiktig på noen grantrær, kunne vi nesten ha sett helt hjem fra utsikten på Kollåsen. Men høyden i Sørmarka er såpass ukjent at vi aldri hadde fulgt stien den veien.

Er du på leting etter en post du kan finne på en ettermiddagsstund, eller kombinere med en padletur på Langen, så er denne perfekt. Vi parkerte ved Gjedsjø naturbarnehage, slik det blir anbefalt i boka, hilste på hagegnomene på Skjedstad gård og skrådde innover blåstien. Så var det bare å rusle svakt oppover, holde til venstre, spise litt blåbær og beundre røsslyngen, der den strålte med lilla glorie.kollåsen2

kollåsen5Det er en antydning til et litt villere område før Kollåsen  flater ut på toppen.  Der har du bebyggelsen på Bøleråsen forut og mot nord kan du skimte Holmenkollbakken og Tryvannstårnet. Vi lurte også på om vi kunne se ned til Langen, men det gikk ikke.

kollåsen1Nedover igjen gikk det lett, og det var godt vi hadde pågangsmotet i behold til vi skulle vasse rundt i Ulvevassdraget.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Kjentmannsmerket and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s