Drivhuset er endelig under tak

I helga kunne vi endelig erklære drivhuset for ferdig. Nå er alle deler på plass, og det siste som ble gjort var å forsegle overgangen mellom taket på inngangspartiet og taket på selve huset.

drivhus2Grunnen til at det tok så lang tid, var at det manglet to glass i pakken fra England. Disse ble etterbestilt fra et lokalt glassmesterfirma etter at de hadde fått eksakte mål fra firmaet som vi kjøpte huset fra. Men nå er altså alt på plass. Bare plantene mangler…!

Vi leide hjelp til å grave, isolere og støpe et fundament for huset. Vi har også fått profesjonell hjelp til å sette opp deler av det. Per koste seg som hjelpegutt, og etter et par dager kunne han gjøre huset ferdig på egen hånd. Da var blant annet alle deler i taket på plass. Noen av de løftene var det greit å være to om.

Drivhus1Vi valgte å mure opp en liten kant og legge på en lekt av impregnert tre som vi satte veggene på. Dermed ble huset litt høyere, men vi måtte også tilpasse stagene til arbeidshyllene slik at arbeidshøyde ble riktig. Derfor droppet vi de nederste klossene som stagene skal settes på, og satte dem rett på kanten over gulvet. Det fungerte helt fint.

Resultatet er blant annet at arbeidshyllene flukter med den nederste kanten på vinduene. Vi synes det egentlig gir et bedre visuelt inntrykk enn å ha hyllene litt opp på vinduet, slik arbeidstegningen viser.

Vanndunken, som skal stå utenfor, er også ferdig. Men vi har ikke satt den ordentlig på plass og lagt nedløpet ned i tanken. Vi skal ha heller utenfor inngangspartiet, og venter med å sette dunken på plass til vi vet eksakt hvor høyt den kommer til å stå, slik at kan tilpasse nedløpet helt riktig.

Nå gjenstår arbeidet med å pynte opp igjen området rundt drivhuset. Vi er godt i gang, men har det ikke travlere enn at vi skal kose oss med arbeidet.  I tillegg har vi fått et tilbud fra elektriker på å legge inn strøm, slik at vi kan varme det opp. Vi planlegger ikke å holde det på plussgrader hele vinteren, men forlenge sesongen for en del planter om høsten, og om våren gro planter som har overvintret i kjelleren.

Så langt synes vi dette ser veldig bra ut. Vi har fått oss et drivhus vi kommer til å trives med!

Du kan lese mer om drivhuset vårt her:

Og her:

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Drivhuset er endelig under tak

 1. Flott drivhus! Tenker dere gleder dere til å ta det i bruk.

 2. perogkari says:

  Tusen takk! Ja,. vi gleder oss.

 3. Åshild says:

  Drivhuset er utrolig vakkert, men jeg har innsett at jeg ikke har kunnskaper nok til å ha et. Derimot vanndunket fanget min oppmerksomhet. Hva? Hvor? Hvordan?

  • Åshild says:

   Jeg fant den – så flott.

   • perogkari says:

    Bra du fant den! Vi bestilte den fra Solfang sammen med drivhuset. Den settes sammen som en kasse av sedertre, samme som drivhuset. Inni er en plastdunk med en slange fra toppen for overskuddsvann, og en tappekran i bunnen. Det tar bare en halvtimes tid å montere den sammen. 🙂

 4. Pingback: Drivhuset vårt våkner til liv | perogkari

 5. Pingback: Dette vokser det i drivhuset vårt | perogkari

 6. Pingback: Den store gleden ved å ha drives | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s