Kjentmannsmerket 38: Reddet av gapahuken ved Rundetjern

Rundetjern1Du har sikkert hørt uttrykket: “Når lyn og torden, tusser og troll kommer og tar deg”. Dette var langt fra våre tanker da vi vandret opp fra Ulvedalen glade og fornøyde etter å ha funnet posten der. Sola skinte mellom trestammene, og vi hadde fortrengt et og annet hint i værmeldingen.

blåbæreventyrUtgangspunktet vårt hadde vært Tæruddalen, der vi hadde parkert. Nå fant vi fram til blåstien igjen på østsiden av Høgsmåsan, gikk til Ringdalskoia og videre etter enkel kartbeskrivelse i retning Rundetjern. En del av stiene er i ferd med å gro igjen av store bregner og andre buskvekster nå så sent på sesongen, så du skal følge litt godt med i stikryssene.

Etter å ha rotet rundt i Ulvedalen var dette straka vegen. Skogen åpnet seg, der glitret Rundetjern (bildet over), og gapahuken lå som bestilt på den andre siden. Blåbærelyngen var også en åpenbaring med mengder av bær. Etter en rask rådslagning ble vi enige. Først klippe i boka, så fylle bærboksen og så slappe av med niste. Da de små, blå var under lokk, rigget vi oss til på berget med utsikt over tjernet, fant fram mat, kaffe, frukt og sjokolade, og da kom de første regndryppene.Regn2

rundetjernper– Skal vi få på oss regnjakke, pakke og komme oss av gårde? – Nei, gapahuken, kom det kontant fra Per. Vi røsket med oss alle løse deler under tak, og så høljet det ned. Mer og mer. Så glimtet det til på ene siden, og så på den andre, og tordenen rullet fra alle kanter. (Vi gjør oppmerksom på at dette var for to uker siden.)

rundetjern– Nå kan det ikke bli verre, gliste vi. Helt oppslukt av denne forestillingen som værgudene hadde regisert. Da gikk styrtregnet over til hagl, og da vi skulle telle etter lynet for å bedømme avstanden, rakk vi ikke engang å trekke pusten før det smalt.

Regn1Uværet dro over, som slike uvær gjør. Vi var like tørre, mette og en opplevelse rikere. Og det pussigste av alt, jeg kunne ha skrevet under på at da vi fikk ut igjen skinte sola og det var opphold. Det var da bildet til venstre og det helt nederst ble tatt.

hoegsmaasanHjemturen ble litt senere enn beregnet, men vi tok oss tid til å se litt på Høgsmåsan (til høyre), som er et stort, åpent og vakkert myrområde. Du opplever det best fra stien på vestsiden.

Per og Kari

rundetjern1

This entry was posted in Kjentmannsmerket, Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kjentmannsmerket 38: Reddet av gapahuken ved Rundetjern

  1. Kjell Erik Berg says:

    Hei, jeg sendte et svar på blogginnlegget fra Ulvedalen, men vet ikke om det har kommet fram?

    🙂 Kjell Erik og Bjørg

    Den 24. aug. 2013 kl. 12:28 skrev perogkari :

    > >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s