Tips fra hagedager på Ramme gård

ramme7rammehelgSist helg var det hagedager og økologisk gårdsmarked på Ramme gård i Hvitsten. Havlystparken var åpen med omvisning, og det ble solgt nyhøstede grønnsaker, planter, trær og en del annet som hører med.

Noe av det aller fineste med hagedager og hageshow er at du kan rusle rundt, hygge deg i fine omgivelser og få med hjem både nylagte egg, artige stauder og et knippe med gode tips og ideer med på kjøpet.

rammehelg2Bildet øverst viser for eksempel hvor dekorativt artisjokk, dufttagetes og svartkål kan bli i en større sammenheng. Nå skal det sies at på hjemmebane har små kryp gjort sitt beste for å spise opp den italienske kålen før den er blitt høy og stilig, men det finnes fortsatt håp om at noe kan ende på matfatet.

Mellom kafeen og dammen på Ramme er det laget et bed med felter av blomkarse i to ulike farger. Effekten er slående. Bak er det satt opp et slags dobbelt gjerde i tre, der store og små kan smyge og balansere. Blomkarsen dukket også opp som pynt på kakene.

rammehelg.6Jeg blir aldri lei av å se på mat når den er pent presentert. Løk, pastinakk og gulrøtter står der for salg og er en dekorasjon i seg selv.

Motivet under er hentet fra utsalget til Krukkegården. Det er en påminnelse om at samplanting kan være fint til alle årstider.

rammehelg4Foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

One Response to Tips fra hagedager på Ramme gård

  1. Eia var jeg der! Takk for flotte bilder, og nyt helgen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s