Kjentmannsmerket 46: Skål for Skålsjøen på andre forsøket

skålsjøen1Tar du denne posten ved nordøstenden av Skålsjøen fra Losby, er det strake veien inn. Vi hadde bestemt oss for at vi ikke ville kjøre lengre enn nødvendig, og angrep posten fra Follosiden. Første gangen måtte gi gi opp, fordi vi innså at vi var for dårlige til å gå på vannet.

Pågangsmotet var det ingen ting feil med. Vi lå i telt ved den langsmale sjøen Svartoren i begynnelsen av august, gikk over Vangen, tok blåstien mellom Tonevann og Mosjøen og opp til posten på Tonekollen. Så var det Skålsjøen neste.Sommerfugl

skålsjøen2Vi fulgte stien over Vesle Tonekollen, skrådde vestover og hadde forhørt oss om at skiløypa fra Lisetra var grei å gå. Fargesterke sommerfulgler fulgte oss på veien, og enkelte steder måtte vi tråkke oss gjennom skulderhøye bregner. Men det gikk. Snart blinket Skålsjøen der nede, og kartet fortalte at det gikk en smal sti langs bredden. Vi balanserte nordover så godt vi kunne, til en stor steinblokk sto på tvers, og vi måtte innse at vi ikke kunne gå på vannet. Neste forsøk var å kravle oppover skrenten, men klokka gikk og sola sank. Og det ville være pinlig å ende som en leteaksjon i lokalpressen. Vi skyntet oss tilbake forbi Steinsjøen og ned til Svartoren igjen.

Kari-skaalsjoenLørdag gjorde vi enkel prosess. Parkerte på Bysetermåsen, marsjerte til Vangen og fortsatte blåstien rett til Røirivannskoia. Dette er en fin liten plett, med rødmalt DNT-hytte, så vi trakk pusten og nøt utsikten. Herfra fortsatte vi litt på sti og mest på vei inn til den lille demningen. Der var posten enkel å finne.

skålsjøen4Skål for Skålsjøen, med kaffe, kjeks og niste. Legger også ved de to vannlinjebladene som en hjertelig hilsen. Bildet er tatt ved vannkanen der vi satt og nøt utsikten du ser på det øverste bildet.

skålsjøen3Nå var vi så fornøyde med dagen at vi la inn en ekstra rast og et ettermiddagsbad i Tonevann på veien tilbake.

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Kjentmannsmerket, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s