Klematisen er flott i mange stadier

klematis10klematis11Denne klematisen er litt av en skuespiller. Vi plantet den inn mot muren på vestsiden av huset for mange år siden. Der stakk den så vidt opp et spinkelt skudd, og så ble den borte.   Takk for seg, og bortkastede penger, tenkte vi, og lot en klatrehortensia få ta over plassen. Senere har vi åpnet tarrassen på denne siden og laget trapp ned til hagen.

Da skjedde det noe pussig. Det dukket opp et skudd der under, som vokste raskt, og da høsten kom, åpenbarte deg seg to store, blå blomster. I fjor var klematisen enda kraftigere, men denne vinteren trodde vi at den hadde gått dukken. Mai gikk og det meste av juni, men rundt midtsommer var den der igjen. Og nå var det to skudd som skjøt i været.

Klematis3Jeg er ganske sikker på at vi plantet bare en plante, men det pussige er at den har blomster med både fire, fem og seks kronblader. Så hvis noen har en forklaring på dette, så vil jeg gjerne høre den.

Ved kirsebærtreet står en annen klematis. Dette er en Lagoon (høyre), som er på sitt aller fineste i mai. Etter avblomstring kommer den med disse strålende frøballene, som fortsatt skinner i lyset nå utover høsten.

Foto: Kari K.klematis14

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Klematisen er flott i mange stadier

  1. Jannibele says:

    Den ville bestemt bli hos dere , den vakre tøffingen! Jeg trodde at jeg hadde flyttet en hel Klematis i fjor, men jaggu vokste det opp en stor en på restene… Klemstisens veier er visst uransaklige:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s