Kortgått mat: Plommekake med marengs

plommekake4Det har bugnet av søte, gode plommer på de to trærne våre denne høsten. Først kom de gule, så de fiolette, og akkurat i skjæringspunktet laget jeg denne plommekaken.

plommer1Plommer kan ofte få litt skarp smak når de brukes i bakverk, så det kan være lurt å gi dem søtt og godt følge. Denne gangen ble det marengs som topper dette byggverket. I bunnen ligger en formkake, dekket med plommer. Som du ser er de ikke helt feilfrie, for vi sprøyter aldri, så de er akkurat slik som naturen har skapt dem.

plommekake3Fremgangsmåten: Del plommene og ta ut steinene. Lag en formkakedeig av 200 g smør, 2,5 dl sukker, 3 egg, 4 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 1 dl fløte.

plommekake2Rør smør og sukker hvitt. Ha i et egg om gangen. Bland bakepulver og vaniljesukker i melet og og rør det i blandingen. Ha i fløten til slutt. Hell deigen i en rund form og stek på nederste rille ved 175 grader en halv time. Ta ut kaken, legg på de halve plommene og dekorer med marengs.

Du kan følge denne oppskriften på marengslokk.

Senk temperaturen i ovnen til ca. 140 grader og stek videre ca. 15 minutter til marengsen er gyllen.

Det blir aldri feil med litt vaniljeis til.

Plommepai er også enkelt og godt.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s