Kortgått mat: Rødbetesuppe setter farge på høsten

rødbeter1rødbeter3Rødbeter er så mye mer enn de syltede på glass. Denne våren kjøpte jeg tre forskjellige frøsorter, og de var enkle å dyrke, selv om de ikke ble så store. Nå er flertallet av dem endt opp i ulike grønnsakretter, og denne uka kokte jeg suppe. Her finnes det flere metoder. Velger du å koke god kraft først, kan det ta litt tid. Denne oppskriften er helt enkel.

Jeg puttet i: 6-8 små rødbeter, 1 rødløk, 1 fedd hvitløk, 1/4 finsnittet hodekål, 1 grønnsakbuljong, 1 laurbærblad, salt og pepper etter smak og ca 1,5 liter vann. Litt smør eller olje til steking av grønnsakene.

Fremgangsmåte: Finhakket rødløk, hvitløk og kål ble surret blankt i en blanding av smør og litt olivenolje. Så var det de rødes tur. For å beholde så mye av næringen og fargen som mulig, skrubbet jeg rødbetene og kokte dem hele i noen minutter. Så skrelte jeg dem forsiktig, kuttet dem i biter og hadde dem i kjelen. Buljongvannet ble helt over, og så fikk suppen koke til grønnsakene var myke og fine.rødbetesuppe

Hos oss liker vi at slike supper har litt tyggemotstand, men du kan godt kjøre grønnsakene i en blender for å få en jevn og mer kremet konsistens. En rømmeklatt på toppen gjør seg hvis du liker smaken.

Har du ikke har egne rødbeter, så er det sesong for dem i butikken nå.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kortgått mat: Rødbetesuppe setter farge på høsten

  1. Heidi Halvorsrud Arild says:

    Rødbeter er nydelig – også nykokte med smør og salt uten noe ekstra tull;-) Supper er også fint, mensverger nok til enten varm russisk (bortsj) eller kald polsk (med surmjølk.) Vel bekomme!

  2. Jeg er så imponert over alt dere dyrker og så mye godt dere lager – kortreist er bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s