Sterke scener fra et oppussingshjem

Kjøkken1Kjøkken3Hull i gulvet, hull i taket og krater i trappa. Dette er høl i hue for en som synes det er bortkastet å bruke mye tid og krefter på oppussing. Vi har heller aldri hatt planer om   å ta opp konkurransen med interiørbloggerne, men her kommer et terapibidrag i kategorien: Verre kan det ikke bli. Under preseningene står kommoder og annet inventar.

oppussing1oppussing3Utgangspunktet er at vi bor i et hus som Pers besteforeldre bygget ferdig i 1954. Da var det fint og solid på en koselig tomt. Men det skjer en del med byggverk på 60 år, og selv om vi lappet litt på kjøkkenet for over 20 år siden, var det tid for fornyelse.

Håndverkerne kom, og gjør som håndverkere gjør. Røsker ut det gamle så flisene fyker. Og imens har vi reservekjøkken og reservegang i stua. En dag kom også de nye kjøkkenmodulene som ble klemt inn mellom piano, sofa og hybelkomfyren, til det var klart for montering.

Trappa mens vi bygde om kjøkkenet oh dro av gammel linoleum.En annen gang var trappa til annen etasje sperret av med tape. Det er ikke bare-bare å fjerne linoleum som er sveiset på med tjæreklister og få et fint resultat. Men nå øyner vi håp. Nå kunne vi sikkert ha gjort noe av dette selv, forutsatt at Per hadde fått velferdsperm en tre-fire år. Karis praktiske ferdigheter egner seg best utendørs.

Men alt har en ende – heldigvis når det gjelder oppussing. Og når det nå går mot slutten, gleder vi oss over at det blir fint.

Vi lover å legge ut et bilde eller tre av det ferdige resultatet også. Men vi skal altså ikke blir noen interiørbloggere. Det kan dere være helt trygge på!

oppussing2

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sterke scener fra et oppussingshjem

  1. Åse says:

    Man glemmer så fort hvor mye arbeid det er, men jeg har vært der og er meget lykkelig over at det er over 🙂
    …helt til nye prosjekter melder seg 🙂

  2. Pingback: Slik ble det nye kjøkkenet vårt | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s