Kortgått mat: Traktkantarellene holder ut

traktlysTidlig i august begynte vi å fable om en god soppsesong. Da fylte vi kurven med kantareller og sanket lubne matrisker på vei hjem fra jobben. En smak av kremler og rimsopp ble det også, før det meste av soppen forsvant like fort som den hadde kommet.

Nå i november er det litt liv i skogbunnen igjen. Etter noen få frostnetter har det milde, fuktige været satt fart på traktkantarellene. Det er ikke så mange at du kan slå dem med ljå, men jeg plukket en liter til søndagsmiddagen på kort tid i dag. Er du vant til at de er dypt brune, så skal du ikke bli overrasket om du finner en del som er lyse gule. Det ser nesten ut som om regnet har trukket inn og vannet ut fargen.

En liten advarsel til slutt. Husk å sjekke en og en sopp, så du er sikker på at den har trakt og passer til beskrivelsen. Det er mye brun småsopp der ute nå, som ikke har noe i grytene å gjøre.

Dagens fangst skal dampes for vann, stekes i smør og spises til koteletter. Her hører det med en klatt tyttebærsyltetøy også.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Traktkantarellene holder ut

  1. Jannibele says:

    Mmmmm. Hørtes aldeles nydelig ut. Traktkantarellen har en fantastisk smak. Kom hjem med 6 kilo selv i dag. Det bugner av dem dem ute. Noe skal tørkes og noe skal forvelles. Skogens grøde! Ha en fin kveld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s