Loppene tar over drivhuset

drivhusnovemberdrivhusnov2Noen av pelargoniene blomstrer fortsatt, men dette er siste dagen med blomster i drivhuset for denne sesongen. Fire kuldegrader truet i forrige uke og fram mot neste helg skal det også bli kaldt. Nå er det ryddet plass, og i morgenen starter vandringen inn i den bekmørke krypkjelleren for flertallet. Noen får litt lys og tettere oppfølging.  Sediumen er av de tøffe som tåler litt nattefrost.

Selv om plantene skal gå i hi, har vi planer om at det skal være litt trivelig i drivhuset også gjennom vinteren. To små loppemarkedsfunn denne høsten skal være med på å skape stemningen. Begge keramikkskålene er signert og vi ser for oss at den med lokk kan være fin til oppskåret frukt eller søtsaker på sommeren. Vi fant dem langt ut på dagen, så det er merkelig at ingen andre hadde falt for fristelsen.

drivhusnov3De fargede lysglassene har vi flere av. De ble kjøpt under Hampton Garden Show i sommer.

Boksen med det stemningsfulle motivet kommer fra hagemuseet i London. Dette skal vi skrive litt mer om når vinterroen senker seg.

Elektrikeren har akkurat koblet til strøm i drivhuset. Vi skal ikke ha det vintervarmt men gleder oss til å tenne adventstjerne og julelys når den tid kommer. Egnet juletre er alt kjøpt inn.

drivhusnov1

Foto: Kari K.

This entry was posted in Hage and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Loppene tar over drivhuset

  1. Hei! Hyggelig å pynte litt i denne mørke høsstid 🙂 Flotte loppis-skåler, og ekstra kjekt at dere allerede har bruken planlagt for neste sesong 🙂 Jeg forstår ikke hvordan du vet hvilke Pellargoniaer som skal stå helt mørkt, og hvilke som skal få litt lys og litt vann – er det egne erfaringer eller sånn man kan lese seg til? Nå har jeg ikke så mange, men jeg behandler alle likr (les: like feil, hehe).
    Nyt søndagen!

    • perogkari says:

      Flertellet av pelargoniene går rett i krypkjelleren av gammel erfaring. Av dem pleier 80-90 prosent å klare seg. Så er det en del andre jeg vet er den sanne død å sette der. Nå forsøker jeg en blanding av kjellerrom med vindu og ikke for varmt og noen som står det meste av tiden i vinduskarmen. Pleier være gambling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s