Ble nesten tjuv for en sommerfugl

I går hadde jeg gleden av å tenne lyset bak sommerfuglen, som har fått hedersplass i drivhuset vårt. Men denne historien startet for rundt ti år siden.

sommerfugllampe1Kollega Lars hadde innredet en slags kosekrok på kontoret sitt, og der dukket det opp en samling gaver av det brokete slaget, som de færreste ville ha hengt opp hjemme. En av dem var en sommerfugllampe. De fleste smilte litt nedlatende da de så den gammelmodige skapningen. Men jeg ble helt betatt.

Spørsmålene kom smygende. Om jeg kanskje kunne få adoptere den bevingende? Eller hva var prisen? Lars var standhaftig. Her skulle han ikke kvitte seg med noen gave. Så der hang sommerfuglen og kastet lys over Follos kriminalhistorie, som var stablet langs veggene.

sommerfugllampe2Mange år senere kom  dagen da arbeidsplassen skulle flyttes til nye, moderne lokaler. Interiørarkitekten åpnet ikke opp for å sette sitt personlige preg på lokalet. Sommerfuglen var i fri flukt, og det ble ikke Moss. Jeg er svært takknemlig for donasjonen. Drivhuset har fått en ny dimensjon.

Nå er det også komet fram at den tidligere eieren var Stigs grandtante, Margit.

“Sommerfuggel i vinterland” har fått en personlig betydning, og jeg har rullebladet i orden. Hvis du klikker på lenken, kan du høre sangen i Vinnis utgave.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s