Kortgått mat: Tid for te i urtehagen i desember

temynte1temynteBåde mynte og salvie er hardføre. Det var ned mot ti minus for et par uker siden, men krydderplantene står likevel grønne og fine. Så sent som i går var jeg ute og plukket blader til en god kopp te.

Blandingen besto av peppermynte, ananasmynte, salvie og noen små blader med sitronmelisse, men den siste er ikke så frodig nå. Jeg gjør det ganske enkelt, putter bladene i en romslig kopp, heller over vamt vann og lar det trekke i seks, sju minutter. tesalvie1Legg gjerne over et lite lokk. Så fisker jeg bladene opp med en skje, og vips så er den ferdig.

teikoppDenne grønne blandingen gir nesten vårfornemmelser. Putter du i litt kanelbark og små biter av et tørket eple, blir det mer adventstemning i koppen.

Kari K.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s