Musikalsk adventskalender, dag 12: In The Bleak Midwinter

In The Bleak Midwinter er basert på et dikt av britiske Christina Rossetti. Flere har tonesatt diktet, men mest kjent er melodien til komponisten Gustav Holst. Det er den dere hører her.

Det vil si, Jon Lord – kjent fra heavyrock-bandene Deep Purple og Whitesnake fra den gode 70-talls årgangen – har satt sitt umiskjennelige preg på den.

Lord var ikke bare en heavyrocker, men også en respektert musiker og komponist av samtidsmusikk. Tidlig i karrieren var han en pioner i å kombinere rock med klassisk og samtidsmusikk. Allerede i 1969 spilte Deep Purple inn albumet “Concerto for Group and Orchestra” sammen med Royal Philarmonic Orchestra der musikken var komponert av Lord.

Hør gjerne også på plater som for eksempel “Sarabande” fra 1976 for å få et litt annet bilde av denne flotte musikeren. Hans kanskje mest personlige plate “Picture Within” er vel heller akkurat heavyrck. I sine siste leveår syslet også Lord med bluesprosjekter.

Jon Lord døde 16. Juli 2012 i London av lungeemboli etter flere års kamp mot bukspyttkjertelkreft. Han ble 71 år gammel.

Vokalisten skulle ikke trenge noen inngående presentasjon, de fleste kjenner godt til Frida, eller Annfrid Lyngstad, tidligere ABBA-vokalist. Hun var en av Jon Lords gode venner.

Per

This entry was posted in Advent, Musikk and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s