Slik ble det nye kjøkkenet vårt

Mange har lurt og spurt hvordan det nye kjøkket vårt ble. Det er rimelig sikkert at vi aldri blir noen intriørbloggere, men etter å ha lagt ut sterke scener fra oppussingen, er det greit å vise det nesten ferdige resultatet.Kjokken3

Kjokken2Dette er den største julegaven vi har gitt oss selv på 22 år. Da fikk vi bygget bad og lagt nytt tak til babyen skulle komme. Det ble også gjort et halvhjertet forsøk på å sette istand kjøkkenet fra 1954, men da var oppussingsnervene tynnslitte og resultatet ble deretter.

Nå ble det gått grundig til verks. Vi har hatt god hjelp av Laila og Kristine hos “Nye rom” til å tenke meterialvalg og planløsning for å få det så funksjonelt som mulig. Det nytter ikke med en nusselig stil hvis du har for vane å slepe med deg hele grisehoder og digre vannkanner inn på kjøkkenet.

Kjokken5En annen hovedbetingelse som ble satt var at vi ville ta vare på de opprinnelige skapene i heltre, som ble satt inn da huset var nytt. Det har små og store skap og skuffer og går fra gulv til tak. Dette er alle snekkeres store skrekk, men ved hjelp av Pers urokkelige stahet, ble de reddet nok en gang. Alle håndtakene har fått ny krom hos et spesielfirma. Den øvrige innredningen kommer fra Drømmekjøkkenet. Fargen ble grå, og tåler litt trykksverte på. Både benk og gulv er steinlagt. Koketoppen oppleves som den største luksusinvesteringen. Den er 90 centimeter bred og har fem plater. Helt topp da vi i går kveld sjonglerte med rødkål, surkål, medisterkaker, innmatpølse og mandelpoteter. Og nykokt sei til katten. Kjokken4

kjøkkennytt3Kjokken1Vi har hatt god hjelp av fagfolk, men innredning og løse deler er det husets skrotnisser som har dratt i hus og strødd utover gjennom mange år.  Krydderhylla med glasskuffene er et gammelt ausjonskjøp. Den er malt paprikarød, for å matche de flunkende nye stolene.  Stolene på sin side, ble kjøpt for å gjøre litt ekstra stas på respateksbordet Per har vokst opp ved og spist sine måltider sammen med familien på Hamar. Bildet over bordet et Ferdinand Finne-trykk fra 1959, som viser arbeidere i ferd med å partere en hval. Det har vi også arvet. Hvis noen lurer på hvorfor tilleggsfargen ble oransje, så gikk kjøkkenet lenge under arbeidstittelen steinbruddet, og da var valget enkelt.

kjøkkennytt4Gamle blikkbokser, emaljeboller og brødboksen har vært med hjem fra loppemarked lenge før denslags begynte å koste penger. Krukke til kjøkkenredskap er opprinnelig blitt brukt til såkorn av stammefolket på grensen mellom Burma og Thailand, mens den grønne fisken er en liten souvenir fra Danmark.

Et kinkig punkt var hvor vi skulle gjøre av alle kokebøker og hagebøker.  Løsningen ble en egen reol på brannmuren. Nå mangler vi lampe over kjøkkenbordet, en stang til håndkler og andre småting. Men vi kan glede oss over alt som er på plass. Ikke minst fine servicer fra barndomshjemmene våre.kjøkkennytt2

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Slik ble det nye kjøkkenet vårt

  1. Hei dere! Så lekkert det ble! Mange flotte detaljer, og den skapveggen er bare gull!

    Ønsker dere en gledelig jul – også i kjøkkenet! 🙂

  2. torill nordeng says:

    Flott kjøkken, nå må jeg gjøre noe med mitt fra 1982. Fortsatt god jul.

  3. Åshild says:

    Forstår godt at dere ville beholde de plassbygde skapene. Nydelig farge og det er sikkert supert med den store komfyren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s