London har eget hagemuseum i en gammel kirke

Hagemuseum2Hagemuseum3Museum of Garden History er et av få hagemuseer i verden. Det går stort sett under navnet Garden Museum, og holder til i lokalene etter St. Marys Church nær Lambeth Brigde i London. Her ligger gravstedet til John Tradescant (c1570 – 1638), som var den første store hageentusiasten og plantesamleren i britisk historie. Hagen som tilhører museet er også inspirert av det 17-århundret, og det kjennes som du tar noen tidssprang tilbake når du kommer innenfor de grønnkledde murene.

Vi besøkte museet da vi var i London i juli. Er du hageinteressert, eller bare har lyst til å ha en stille stund i vakre, rolige omgivelser, er det verd å ta en tur innom. Stemningen er satt alt på utsiden. Du kan komme fra de hektiske gatene på sørsiden av Themsen og bli møtt av strålende kongslys, malva og roser mot de solide kirkeveggene. Innenfor er museet delt i fire deler.

HagemuseumgnomHagemuseum4Du har den historiske avdelingen, der du kan følge hageutviklingen. Engelskmennene er opptatt av en velstelt plen, og de første gressklipperne ble bygget og lansert i 1832. Ideen var hentet fra modeller av maskiner brukt i tekstilindustrien. Hagegnomene har også en lang historie, og karen som har fått plass på museet ser ut til å kunne holde uvedkommende unna hagen. Inne i museet finnes også en undervisningsavdeling, der det ble vist videoprogram om interessante hager, da vi var innom. I tillegg finner du en museumsbutikk og en kafe med riktig gode kaker.Hagemuseum_London1

Hagemuseum5Kaker, te eller kaffe kan du nyte ute i den helt skjermede museumshagen. Den er stram i formen og betydelig røffere i innhold. Dette får deg til å slappe av og tenke at trivselen kan være stor, selv om plantene får utfolde seg uten for store forstyrrelser.

Du finner flere opplysninger om Garden Museum på hjemmesiden deres. Her blir også programmet for hva som skjer lagt ut fortløpende.

Her finner du museet på sørsiden av Themsen.

HagemuseumKari K.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to London har eget hagemuseum i en gammel kirke

  1. Hei, og godt nytt år! Det der ser ut som et herlig sted! Hvorfor har vi så få byhager i Norge? Hm, til og med parkene er jo for det meste gressplen og kanskje 3-4 rhodendron eller syriner i et hjørne. Kjekt å se bildene!

  2. Anne says:

    Hei! Godt nytt år! Vi var der 2005 og det var morsomt å se. Så du graven til kapteinen på Bounty, William Bligh?

  3. Inger Marie says:

    Så flott! Det er notert i reiseboken….når en begynner å lete så er det utrolig mange flotte blomster-hager-museer-parker!…det er bare å sette v tid:)
    God søndag:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s