Hagemesser, hagedager og hageshow i 2014

hamptondemo2Når vi runder et nytt år, begynner jeg å lure på hva som skjer på hagefronten utover våren og sommeren. Vi fyker ikke fra arrangement til arrangement, men forsøker hvert år å få med oss noe. Sist vår og sommer var det to hagebegivenheter som satte sine spor. Vi kom hjem med hauger av brosjyrer etter hagemessen på Lillestrøm, og kort tid etter bestilte vi oss drivhus.

Hampton8Litt lenger ut på sommeren brukte vi en hel dag på Hamton Court Palace Flower Show i London (bildet over) , koste oss i finværet og fikk erfare at britene er betydelig mer hagegale enn flertallet av nordmenn.

Hvor vi havner i år vet vi ikke ennå, men jeg har sjekket enn del tidspunkter, som du finner under:

hagemessen13-5Hagemessen 2014 er på Norges varemesse på Lillestrøm fra 4. til 6. april 2014. I forhåndsannonseringen heter det: “Hagemessen 2014 blir grønnere og mer innholdsrik enn noen gang. Designhager, unike gartneriutsalg fra inn- og utland, fagfolk innenfor hagedesign, spennende hagemøbler og utstyr – alt er på plass.” Bildet er fra fjoråret.

Vårtreff Bontanisk hage i Oslo 25. mai 2014. Her er glimt fra fjoråret.

Lisebergs trädgårdsdagar i Gøteborg 8. – 11. mai 2014. Dette er den største hagemessen i vestre delen av Sverige og byr på hyggelige opplevelser.

Chelsea Flower Show 2014 arrangeres i år 20. til 24 mai. Billettene til denne berømte hageutstillingen i hjertet av London er alt lagt ut, og det pleier være kamp om plassene. Her deles det ut prestisjetunge prise for de beste demonstrasjonshagene.

Hampton Court Palace Flower Show er en annen stor hagebegivenhet i London. Det finner sted i “bakhagen” til det berømte slottet i utkanten av London. Tidspunktet er fra 8. til 13. juli, og passer bra med ferietiden i Norge.

Flere britiske hageshow:

Blenheim Palace Flower show 20- 22. juni

Harrogate Flower Show 24. – 27. april

Linnea reiser arrangerer hageturer av forskjellig slag. Er du medlem av Det norske hageselskap, kan du få rabatt.

Jeg plusser på listen når jeg finner flere arrangement av interesse.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hagemesser, hagedager og hageshow i 2014

  1. torill nordeng says:

    Var i Avignon i pinsen for snart tre år side, ramlet over en roseutstilling i paveborgen, helt tilfeldig. Om noen vil gjøre to ting samtidig, sjekk tidene for 2014.Det er sikkert en årlig utstilling/messe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s