Borough Market er en matoase i London

Borough1Lukten av ferkst brød og synet av fargerike grønnsaker, delikat ost og andre fristende matvarer møter deg i de gamle, sjarmerende mathallene på Borough Market i London.

Borough3Det er andre land i Europa som er mer kjent for å by på kullinariske opplevelser, men her på sørsiden av Themsen har ikke britene noe å skamme seg over. Er du i storbyen, er et besøk så absolutt å anbefale, spesielt hvis du er av de matglade. Butter med de fineste oliven og brett med fast, fin sopp ga meg lyst til å fylle opp kofferten.

Markedet ligger i 8 Southwark Street. Det er de senere årene blitt tilrettelagt en fin gangsti langs sørsiden av Themsen. Det kan derfor være fint å rusle fra Westminster Bridge, forbi pariserhjuler London Eye, Tate Modern og  Shakespeare Globe Theater og til Borough Marked. Da har du garantert fått opp matlysten.

matmarkedlondonDet er mange boder og små spisesteder som byr på småretter, og du kan se folk som gumler og spiser over alt. Men vær klar over at det kan være trangt om plassen rundt lunsjtider. Vi bodde ikke så langt unna sist vi var i London, og det ga oss gode muligheter til å bli bedre kjent i dette området.

matmarkedlondon1Borough2Borough Marked har et godt rykte blant matfolk langt ut i Europa og verden forøvrig. Det har vært solgt mat her ved elvebredden helt siden 1014. Grunnlaget for dagens marked ble lagt i 1755, og mange av de samme reglene gjelder fortsatt.

Du kan lese mer om Borough Marked her.

matmarkedlondon3I løpet av ei uke er det mange forskjellige arrangement i markedet. Du kan se kjente kokker vise sine kokekunster i demonstrasjonskjøkkenet, eller være med på en gastro tour.

Vi testet ferskpresset juice, nybakt brød og ostebiter. Det finnes også noen gode blomsterutsalg vegg i vegg, for dem som også vil ha med seg slike opplevelser.

Kari K.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Borough Market er en matoase i London

  1. Åse says:

    Takk til dere begge to for gøye tips for London. Etter flere turer til London med besøk til tradisjonelle attraksjoner så skal turen i mai bringe meg til steder som Borough Market og hagemuseumet…gjett om jeg gleder meg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s