Pilfink til begjær

Da Natural History Museum i London skulle gi ut en praktbok med ti av verdens beste naturfotorafer, ville de fleste trodd at de valgte et spektakulært bilde av løve, isbjørn eller leopard på forsiden. Men det gjorde de ikke.

Pilfink_2imagesI stedet valgte de et bilde som den franske fotografen Vincent Munier hadde tatt av noe så hverdagslig som pilfinker i snøvær.

Pilfink forveksles ofte med gråspurv, men er litt mindre og har en karakteristisk mørk flekk på hvert  kinn. I Norge er den ganske vanlig på østlandet og langs kysten av sørlandet opp til Hordaland. Videre opp langs kysten er den mer sjelden.

PilfinkOfte hekker den i hager og parker, og hvis du bor i områdene der den er utbredt, er det slett ikke usannsynlig at du stadig vekk har pilfink i hagen, slik som vi. Bildet til venstre og det over har jeg tatt rett utenfor terrassen vår.

At Vincent Munier har tatt et flott bilde av disse fuglene i snøvær, er ikke så unaturlig. Franskmannen foretrekker regn og snø når han er ute med kameraet, da åpenbares de ekte fargene, har han sagt i et intervju.

Han har fått stor anerkjennelse for sine poetiske gråværsbilder, og er preminert flere år på rad i BBC World Wildlife Photographer of the Year.

Han er én av to europeere som er blitt veiet og funnet tunge nok blant de ti som er presentert i boka. Den andre er Pål Hermansen fra Siggerud i Ski.

Og best av alt: Begge kommer til den store naturfotofestivalen i Ski fra 21. til 23. mars!

De har også egne hjemmesider som finner du her:

Pål Hermansen

Vincent Munier

Her kan du lese litt om boka.

Per

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler. Bookmark the permalink.

One Response to Pilfink til begjær

  1. Pingback: Snart naturfotofestival i Ski | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s