Rauland: En liten smak av vinter

Rauland1Vinterværet og skiføret er ustabilt på Langhus. Så vi bestemte oss for å oppsøke ordentlig vinter i vinterferien. Turen gikk til Rauland i Telemark.

Der fikk vi både snø og vinter så det holdt i lange baner. Turterrenget er flott, og det er ca. 150 km med oppkjørte og kvistede løyper.

Det med kvistene skjønte vi når det begynte å snø. Over åpne vidder føyker det gjerne en del, og med så mange kilometer løyper, blir det til at noen spor fort føyker igjen.

Dessuten var det gråvær, uten at det la noen demper på turstemningen. Men lyset var det flateste jeg noen gang har opplevd. Noen ganger var det rett og slett vanskelig å se om løypa fortsatte oppover eller nedover, så vi tok det litt forsiktig.

Rauland3Jeg har den siste tiden skrevet en del om dyktige og anerkjent naturfotografer, blant andre den poetiske gråværsfotografen Vincent Munier som kommer til Ski 21. til 23. mars. Inspirert av hans fantastiske flotte bilder, har jeg forsøkt å se det flate lyset som en fotografisk utfordring. Om det ble vellykket eller ikke får andre bedømme, men det var i alle fall gøy å prøve.

Per

Rauland2

Rauland4

Advertisements
This entry was posted in Foto, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rauland: En liten smak av vinter

  1. Anne says:

    Veldig spennende og fascinerende bilder du har tatt.
    Er det et åpent for alle når Vincent Munier kommer? Hvis ja, når og hvor er det på Ski? Det hadde vært veldig interessant å se hans bilder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s