Kjøkkenhage: En rabarbra blir født

rabarbraliten1Det tynne, hvite skinnet med røde årer sprekker, og ut tyter noe som ligner på olivengrønn hjernemasse.

rabarbraliten3Du kan være med på en fascinerende prosess når en rabarbra åpenbarer seg, og det hele går fort. Bildet over ble tatt i går, mens på det til venstre kan du se det samme rabarbraskuddet et døgn senere. Godt lys og mildvær har vært til god hjelp.

Jeg har utnevnt meg selv til rabarbra-ambassadør. Mer villig plante skal du lete lenge etter. Hos oss sto det ei frodig plante da vi flyttet inn, og i tillegg har jeg hatt med en avlegger bra barndomshjemmet mitt som har spredd seg godt.

rabarbraliten2

 

Så fort snøen forsvinner og telen går, dukker det opp tett i tett med rosarøde tutter, slik som nå. De lyser som landterner mot det røttenbrune underlagt. Det har hendt at vår rabarbra har fått litt kukompost, men jeg har aldri opplevd den som kravstor.

Så er det bare å holde fingrene fra de første spede stilkene og vente til de er store nok til å forsvinne i suppe, grøt, marmelade, pai og rabarbrakake.

Foto: Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s