Julerose og andre tøffe planter hilser våren

juleroselillaNår vårsola stråler, er det fristende å stikke innom et blomsterutsalg og kjøpe med seg noen blomstrende fargeklatter å sette på trappa. Men vi er ikke kommet lenger enn til 12. mars, så det er fare for frost i minst to måneder til. Da er det ingen grunn til å svi av for mange kroner på de sarteste plantene.

krokus14Fristelsen ble så stor at jeg kjøpte ei kraftig, purpurfarget julerose (over). Potta er satt i ei stor krukke og kamuflert med mose. Når temperaturen synker om kvelden, tar jeg den inn i gangen sammen med en ranunkel. Begge er herdet og tåler nok noen små minusgrader, men jeg har ikke lyst til å ta sjansen. Ved siden av har jeg noen potter med dvergtulipaner og perleblomster. De er noen hardhauser og klarer seg fint. Fordelen med at det er kaldt er at de vokser veldig sakte. Alle plantene og løkene vil få et nytt liv i bed når blomstringen er over.

takløkmarsPå terrassen står noen potter med takløp som har overvintret ute. De er fortsatt litt slappe i kantene, men sola får dem til å våkne til liv. I bedet strekker de første blekbrå korkusene seg opp gjennom visne blad og høstløv.

Foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Julerose og andre tøffe planter hilser våren

  1. Tua says:

    Nydelig julerose 🙂 Løken er på plass her også, tross meterdyp snø.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s