Pelargonier, fuksia og andre planter må fram i lyset

Har du overvintret planter i kjeller, garasje eller andre mørke rom, så er det slutt på vinterdvalen. På hylla står Dronning Ingrid og nyter våren.dronningingrid

– Skal fuksia og pelargonier overleve, må de hentes ut nå. Dette er det kritiske punktet, fikk jeg beskjed om av gartner Arnt Kvæstad før helgen. Jeg er av dem som har holdt igjen litt, men siste bærerunden ble tatt i dag, og nå er alt på plass i det oppvarmede drivhuset.

fuksiaomvårenNoe går dukket hver vinter, og det er spesielt de minstre plantene, med dårlig rotsysten, som sliter med å klare seg. Andre spiller døde, men når du ser bedre etter, er det liv i røttene og det titter fram grønne skudd. Her synes jeg fuksiaen er en av de største luringene. Den på bildet ser fullstendig inntørket ut, men den har små “museører”.

Plantene som har overvintret trenger lys, og temperaturen må være greit over frysepunktet, men de trenger ikke ha det så varmt. Jeg pleier gi dem godt med vann, men venter litt med gjødsel.

grønnrennerøtter Noen få har fått ny potte, som denne grønnrennen jeg trodde hadde takket for seg, og så avslørte det seg tykke, saftige røtter, som trengte større plass. De andre får vente til de har vist at de har livets rett og det er blitt varmere i været.

Om ikke lenge er det tid for å ta stiklinger av de frodigste morplantene. Dette er også fine gaver eller byttemiddel slik at du kan få andre planter du ønsker deg.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Pelargonier, fuksia og andre planter må fram i lyset

  1. Hei! Så kjekt å hente fram igjen gamle helter til ny innsats! Jeg var mindre heldig med mine her i byen, de har nok stått for varmt. Så nå har jeg pottet opp tilsynelatende døde planterester og venter på undre 🙂 Kos deg med å vekke dine til live, det er en trivelig våraktivitet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s