Hagetrender 2014: Grønt, turkis og en gammelrosa skjønnhet

juleroserkrukkegkrukkegården7Det hvite, landlige, litt slitte, med innslag av sink, har fått konkurranse. Nå kommer fargene snikende inn i den småfranske stilen, og det er framfor alt turkis som lyser opp blant det grønne. Fargen går igjen enten vi snakker om potter, pynt, duker eller pledd.

krukkegården6Søndag stakk vi innom Krukkegården. Der ruster de seg til Hagemessen på Lillestrøm i helgen. Midt ute på jordet i Ås har de alltid kjørt landlig stil, som har dreid med trendene. Nå er de turkise og grønne innslagene enkle å spotte. Du finner dem mellom rosebuene og et hav av potter.

krukkegård2Lykten er både romantisk og oriental mens engelen kunne ha stått i en italiensk kirkepark.

krukkegården3Hardføre planter som passer inn, er de sarte, gammelrosa julerosene (over). Nå er disse i flertall, og ikke de hvite. Stemorsblomster glir også inn i turkise omgivelser. Legg merke til skilleveggen bak. Den er laget av armeringsjern, hønseneting og fylt med dekorative steiner. Her er den reist opp mot åkerlandskapet og kan dekke for nordavinden.

krukkegården4Har du en strøken terrasse eller et inngangsparti uten et snev av bondeland, så er det kommet gylne, stilrene krukker på markedet. De følger trenden med messing og kobber tilbake i de tusen hjem.

Her hos oss har vi også ei julerose som har klart seg utmerket på trappa siste måneden (under), og det er øyeblikkelig blomster på dem i bedet ute. Når det gjelder nytt tilbehør pleier vi som oftes å se hva loppemarkedene har å by på også. Der kan du finne både nips og gjøre kupp når det gjelder hagemøbler.

Kari K.julerosehjemme

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s