Hagemessen 2014: Fargesmell, fagprat og artige ideer

hagemesse1Vi stupte inn på hagemessen på Lillestrøm litt utpå søndagen og visste at vi ikke hadde førstevalget i godteskålene. Som oftest pleier vi være der fredag, men denne helgen har gått med til andre aktiviteter, så da var det bare å få med seg innspurten.

hagemessen2Dekorasjonene i inngangshallen er alltid en fornøyelse (til høyre). De er laget av dyktige dekoratører og gir inspirasjon til oss glade amatører. Du kan vende deg til det først som sist. Varme farger i lyse gult, fersken og oransje mikses nå opp mot rosa, lilla og burgunder. Vi så det tydelig i demonstrasjonshagene under Hampton Court Flower Show i London i fjor, og nå når trenden oss også. Enda tydeligere enn tidligere.

Det fine med hagemesser er at du kan stjele av hjertens lyst. Da mener jeg selvsagt ikke varene og inventaret, men ideer til hva du kan finne på i egen hage eller på terrassen. Legg for eksempel merke til det fargede vannet i glass og flasker, som er med på å skape helheten i den ene blomsterdekorasjonen. Et hode som blomsterkrukke er ikke fullt så enkelt å få dreisen på.hagemessen5

I fjor var vi primært på hagemessen for å forhøre oss om drivhus, og det var et bra sted for å få oversikt over markedet. I år så vi mer etter de små godbitene, og mange flere spesialutsalg med stauder og planter står høyt på ønskelisten. Vi skulle verken ha traktor, traktorklipper, borettslagsgrill eller boblebad. Men disse forhandlerne hadde helt sikkert andre kunder. Skal jeg tippe bestselgere – hengeselje, lykter, gammelrosa juleroser og rosa sommerblomster.

hagemesse4Det jeg mer enn gjerne skulle ha hatt,var pelargoniumen Arden, men den er ikke blant dem som er å oppdrive søndag ettermiddag. Det nærmeste jeg kom var å klappe på et ekspemplar som var solgt. Så ruslet vi rundt i kunnskapsgaten blant humleeksperter og hagegale og hadde det riktig så trivelig. Hva vi kom hjem med i tre små poser må vi først finne ut selv. Så skal du få ta en titt litt senere.

Det nederste bilet er ren påskeinspirasjon. Her har dekoratøren boltret seg med løytnantshjerter, liljekonvall, erteblomster og andre hvite nyanser ispedd litt gult og vårgrønt bladverk. De tradisjonelle kyllingene er byttet ut med duer – med gul kam.hagemessen3

Tekst og foto: Kari K.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hagemessen 2014: Fargesmell, fagprat og artige ideer

  1. Norunn Engeskaug says:

    Hallo jeg er Romdals jinteog ble veldig nysgjerrig på denne planten
    Romdalspresten. Ønske meg drivhus det var ett flott drivhus/utestue dere har laget dere ! Kostbart?

    • perogkari says:

      Pelargonien Romedalspresten fant jeg i planteutsalget Hagemo i Sør-Odal. Jeg fikk den dessverre ikke til å overleve denne vinteren. Skal se om jeg får tak i en ny. Drivhuset koster ca. 120.000 kroner, pluss at det er støpt fundament. Har “bytet bort” et småbruk i Løten, så dette blir intensivdyrking.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s