Du trenger ikke grønne fingre for å dyrke mynte

mynteNoen grøsser bare de hører ordet mynte, og jeg skal innrømme at flere av sortene er av det vidløftige slaget i urtebedet. Du planter den fint på en plass, men så fort du tar øynene fra den, stikker den av i alle retninger. Utløperne kan være en plage på linje med ugress.

mynteteNå som mynta stikker opp sine grønne, lodne ører både her og der, har jeg valgt å angripe den på en anne måte. Blad etter blad havner under hundre grader i tekoppen. Og fordi mynta spirer så villig, trenger jeg ikke vente til den er blitt stor. Etter noen minutter i kokende vann kan bladene fiskes opp av koppen, og teen smaker friskt av vår. Det er mange sorter å velge i, og ikke alle sprer seg uhemmet. Min lille ananasmynte skulle jeg gjerne ha hatt større.

De verste utløperne på villstyringene kutter jeg kort og godt av med spaden. Vil du sikre deg mot at mynta sprer seg, kan du la den forbli i potte. Og når vi først er inne på temaet. Husk litt frisk mynte til påskelammet.

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Du trenger ikke grønne fingre for å dyrke mynte

  1. Hei! Jeg forelsket meg engangi Eplemynte, men hadde ikke vett til å stelle den riktig. Den duftet herlig, og ville sikkert vært god i te, men den blomstret også fint. God påske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s