Gul iris og Maria nøkleblom trosser regnet

irisgulRegnværet i dag kom ikke helt som bestilt. Det kribler i hagefingrene, og det er mye som kan gjøre der ute, men med  fire-fem grader og regn får det vente litt.

påskepyntPå den annen side er ikke regn noen unnskyldning for ikke å ta bilder. På slike grå dager er motivene gjerne litt annerledes enn dem du finner i finvær. Den lille irisen som står i potte på trappa lyser intenst påskegult, og den brokete samlingen med planter som står ute ved steingjerdet, får grå skiferheller og vårbrun plen til å virke litt mer innbydende.

stemor i regnmariairegnDe blå stemorsblomstene har fristet livet ute i snart en måned. Da det regnet som verst i dag, krøp de ekstra langt under det store, grønne skjørtet til julerosen. Ute i bedene dabber krokusen av, og de andre løkplantene tar seg god tid nå som det er så kaldt. Men en enslig Maria nøkleblom og ei julerose sørger for at det ikke er helt stusslig.

julerosevåtTomatplantene trenger ikke bekymre seg. De er så små at de fortsatt får stå i vinduskarmen inne. Der kan de kroe seg i varmen og se på dråpene som renner nedover ruten på utsiden. I drivhuset går livet sin gang. Heller ikke der er det all verdens fart på sakene, men jeg skal ta en tur med kameraet der i morgen. Det er også tid for prikling. Jeg har rigget til en plass ute, og det er greit å gjøre det uten votter på fingrene.

Foto: Kari K.tomterikarmen

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Gul iris og Maria nøkleblom trosser regnet

  1. gerdellen says:

    Her snødde det i dagtidlig. Da er det framgang når det endelig går over i regn i stedet… Det ble inneprikling i dag. Så nydelig iris du har på trappa. Skikkelig fin påskefarge 🙂
    Ønsker dere en koselig påske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s