Kortgått mat: Frisk salat i et fat

salatfatDet trengs ingen stor kjøkkenhage for å dyrke egen salat i hele sommerhalvåret. Du kan bare så noen frø i et fat eller ei litt rommelig potte. Er det ikke hull i bunnen, så sørg for å drenere med småstein eller lekakuler.  Still fatet eller potta i et lyst vindu til salaten har spiret, og flytt den gjerne ut når det blir varmere i været. Vann jevnlig.

Jeg ser at jeg har vært raus med frøene, men da er det bare å tynne ut og spise etter hvert.  Dette fatet står ute i drivhuset. Plukksalat er greit. Da kan du starte utenfra og høste noen blad om gangen. Vi pleier å så mer salat ute i bedene når det blir varmere i jorda. Men dette kan by på problem, hvis du sliter med snegler. Da er pallekarmer et alternativ.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kjøkkenhage for nybegynnere, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s