Fugler i hagen og nærmiljøet: Vi har vårt eget piipshow

Dette er virkelig tiden da det kvitrer, skvatrer og piper rundt oss på alle kanter. Og vi koser oss med det.

Fugler-5Etter å ha ryddet terrassen for sommeren og satt på plass bord og stoler, har vi flyttet fuglematerne ned i hagen. Planen er etter hvert å forlenge armene som de henger på, slik at fuglene sitter utenfor rekkverket når de spiser. Da kan materen henge på samme sted hele året.

Fugler-6Av og til ser det ut som om fuglene samarbeider. Spettmeisen spytter ut det den ikke liker, men det går ikke til spille. For under kommer bokfinken og «beiter». Den er jo i seg selv fargerik og fin, og gjør seg godt på bakken sammen med grønt gress og vårens blå scillablomster. (bildet ovenfor).

 

Fugler-4I et par store bjørketrær litt utenfor eiendommen holder et ringduepar til. De har tydelig reir et sted i nærheten. Mange av denne typen overvintrer i Norge, men jeg er usikker på om disse gjør det. Vi ser dem ikke om vinteren, men på denne tiden av året  ser vi dem daglig. Også de er stadig nede på bakken under fuglemateren for å plukke opp frø som har falt ned.

Fugler-3

 

Den siste dagen i påsken tok vi en liten runde i nærmiljøet, rundt to små tjern som ligger mellom Langhus og Vevelstad. Det ene, Bensekulpen, er vel nettopp det navnet tilsier; en liten kulp. Der fant vi denne blåmeisen som tydelig hadde rede i dette trehullet.

 

 

Fugler-2I Fosstjern holder noen kanadagjess til. Når disse store fuglene opptrer i flokk på badestrender og andre steder hvor det ferdes mye folk, er det ikke alltid like hyggelig. Men når en enslig gås svømmer sakte rundt på tjernet i ettermiddagslys, så ser det flott ut. Synes nå jeg.

Fugler-1

På veien hjemover, i den såkalte «Skoleskogen» ved Langhus skole, hilste vi på en ivrig flaggspett.

Og med disse opplevelsene på netthinnen syntes vi at vi hadde hatt en fin liten tur!

Per

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s