Loppemarked og lykkedag for skrotnisser

loppefunn1Du kjenner dragningen når du våkner og forsøker å ikke bli for ivrig. Det er vanlig lokkemarked på naboskolen og planteloppemarked på Siggerud.

Det første som møter blikket er to store, dypblå krukker med enkelt mønster. Tilbudet lyder på 70 kroner, og som den brukttinghandleren jeg er, tilbyr jeg 50. Solgt. Og da passer det jo fint å finne en håndlaget potteskjuler og et planteleksikon i samme slengen. To små glass kan brukes til lys eller planter, og det ene har alt fått vårens beste selskap av en duftbombe av en syring.

loppefunn3loppefunn2Du lurer kanskje på hva jeg skal med en velbrukt og godt slitt blikkboks. Den egner seg neppe til julebaksten. Da skal du vite at vi skrotnisser alltid har et svar. Jeg trenger en boks med sjel både til frøposene som ikke er helt tømt, og den kan også brukes til fuglematen.

loppemarked3Aller fineste loppefunnet var ullteppet, som er underlag på bildene. Det er akkurat passe stort, har fine farger og brettene fra butikken synes fortsatt.

På planteloppemarkedet prøvde jeg å holde igjen. Det ble en tobakkplante av det slaget som skal strekke seg opp mot meteren, som nå har fått plass i ene krukka. I tillegg falt jeg for ei gummiplante. Den har vært like ut som fyrstekake og fiskekabaret, så nå er den på vei inn igjen for fullt.

I morgen er det Vårtreff i Botanisk hage. Da er det på´n igjen.

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Oppussing og interiør. Bookmark the permalink.

One Response to Loppemarked og lykkedag for skrotnisser

  1. Pingback: Krukketrender 2015 i turkis, grått og grønt | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s