Kjøkkenhage: Nå blomstrer agurker, bønner og tomater

bønneblomsteragurkblomsthøyEn mild forsommer har satt fart så sakene, så nå er det mat i vente både inne i drivhuset og utenfor veggene. Personlig synes jeg ikke det haster så veldig, for det er en ren nytelse å følge blomstringen på nært hold.

agurkblomstFerske bønner er virkelig snadder, og de har også noen av de aller flotteste blomstene i kjøkkenhagen. De minner litt om små orkideer, og det begynner å bli antydning til dyp lilla belger på dem som var tidligst ute.

tomatblomstInne i drivhuset har tomatene og agurkene tatt opp konkuransen med pelargoniene om å være de pe peneste i klassen. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror alle sortene har gule blomster.

physalisfruktPhysalisen jeg kjøpte under vårtreffet i botanisk hage står nå med fin kart. Dette er også ei dekorativ plante, som fortjener en plass i sola.

Og det er klart det kribler litt når nykommerne viser hva som er i vente. Apleagurken Crystal varsler runde, fristende godsaker, og ved siden av står en liten, sjarmør, som fortsatt har blomst i toppen.agurkeple

Vi har pleid å skrive litt om rock´n rollhagen, men nå rundt St. Hans ser det ut som det er romantikken som gjelder også hos oss. Så da er det ut med kameraet, så får vi se hva vi klarer å fange av midtsommerstemning.

Foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Kjøkkenhage for nybegynnere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s